torsdag 3 september 2009

Eftersnack om den tunga hockeykvällen

Ja.....den första kvällen med landslagshockey för säsongen slutade inte som jag hade hoppats. Tjeckien slog Finland med 2-0 i Karlovy Vary, som säkert fick ordna landslagshockeyn p.ga. att stadens klubblag Energie Karlovy Vary vann den tjeckiska ligan i våras. Verkade vara mycket mer folk på läktaren och mycket mer stämning än vad det var i Liberec, den staden som fått ordna motsvarande turnering så länge jag kan minnas. Men det var minst sagt förväntat för Finland spelar med ett mycket dåligt lag i denna turnering och förlusterna är inte något som kommer upp på youtube fast det skulle bli 0 poäng i hela turneringen. Är väl ett bevis på att jag inte borde vara ledsen för såna här saker. Finland borde ha förlorat med större siffror så det är ju bra att målvaktsspelet fungerar. Tjeckien däremot kan bra vinna denna turnering. Roligt om de äntligen skulle få utdelning.
Den regerande mästaren Ryssland som saknade 5 av de absolut bästa spelarna men som ändå hade med 11 guldmedaljörer från i våras (eller 9 kan man egentligen säga eftersom 2 av dem var reservmålvakter i VM) mötte Sverige (som deltar med i stort sett det bästa man har då NHL-spelare inte är tillgänliga) i Podolsk, som ligger 20 km söder om Moskva. Den matchen var betydligt mer sevärd än Finlands match även om det för mig slutade illa. För svenskarna chockstartade- 0-2 efter 11 minuter. Det dröjer dock inte förrän till början på andra förrän det står 2-2. 2-3 hinner det bli innan slutresultatet skrivs 3-3. Ingen avgör förlängningen- men Sverige avgör straffarna. Något man bara måste vara imponerad av, fast de tappade sin 2-0-ledning och fast jag ogillat svenskarna i sport (speciellt fotboll) ända sen jag börjat se på det.....Men jag ser det som en tappad poäng och en träningsmatch är en träningsmatch och det här betyder ungefär samma sak som en vanlig grundseriematch i FM-ligan som ju startar om knappt en vecka!!!!! Kanske lite mer men inte mycket.
Jag tycker inte att straffar är ett bra sätt att avgöra en match. Det säger ingenting om hur spelet var på planen. Nå, det här är ändå Euro Hockey Tour och inte OS och VM. Där blir det inte lika lätt straffar.
Och oddsen för denna match var kanske Ryssland 2,00-Oavgjort 3,50- Sverige 3,00 eller något liknande. Är ett bevis på att Sverige satsar mer på denna turnering än ryssarna. Och Euro Hockey Tour är ju inget viktigt i sig- det är ju bara turneringar som kommer och går. 120 000 euro får laget som vinner en turnering- och 12 000 får slutligen det lag som har flest poäng då alla 4 turneringarna är över- och är således vinnare. Ryssland har vunnit överlägset två år i rad och kan bra göra det i år igen för de vinner massor på att inte så många bra spelare i de övriga lagen orkar spela Rysslandsturneringen och resa till Ryssland som ju inte alltid är lätt- och där spelar ryssarna med i stort sett sitt bästa lag för det är ju inte så många NHL-spelare de har mera sedan KHL bildades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar