tisdag 22 september 2009

U20-VM sida 2

Grupperna presenteras och tippas och slutspelet tippas.

GRUPP A: Egypten Paraguay Italien Trinidad och Tobago

EGYPTEN: Värdlandet hör inte till favoriterna men inte heller till blåbären så om denna gruppen inte klaras av (de två bästa och fyra treor går vidare) är det nog en jätteflopp.
Men Mohamed Talaat (den bästa spelaren i laget) och alla Ibrahim, Hassan och Ahmed och allt vad de heter måste dock sätta alla sina chanser om det ska bli guld. Alla spelare håller till i den egyptiska ligan.
PARAGUAY: Spelade jättebra i det sydamerikanska kvalet och får nu en hel del favoritpress på sig när Argentina inte är med. Har redan en hel del utlandsproffs och även om jag inte känner till en enda spelare som spelar i laget är det ganska lätt att säga att det här VM:et kan bli rätt så roligt för Paraguay.
ITALIEN: Är en av de absoluta favoriterna vilket är självklart då man blev 2:a i U19-EM ifjol och annars traditionellt är en av de absoluta favoriterna i så gott som alla andra turneringar också. Alla spelare spelar i italienska ligan, de flesta dock i halvbra lag, men vi vet ju alla att italienska ligan är flera klasser högre än t.ex. den egyptiska och trinidad och tobagoska.
TRINIDAD OCH TOBAGO: Trinidad och Tobago spelade i fotbolls-VM för 3 år sedan och gjorde det riktigt bra- 0-0 mot Sverige och mycket bra spel mot England trots 0-2 till sist. Dock deltog ingen spelare som deltar i den här turneringen i VM för tre år sedan, men helt klart kan man säga att de borde gå in enligt samma förutsättning: Varje poäng och varje mål är en bonus.
Tips: 1. Italien 2. Egypten 3. Paraguay 4. Trinidad och Tobago

SPANIEN: Har varit mycket framgångsrikt i juniorfotboll de senaste åren och favoritpressen de fått den här gången är definitivt inget undantag. För mig som emellanåt följer med juniorfotboll är några spelare igenkännbara. Spelade final i U17-VM för 2 år sen så nog har det här laget kapacitet att gå hela vägen.
NIGERIA: Det har också Nigeria, som vann förra U17-VM och har med många spelare därifrån. Matchen mot Spanien blir definitivt en av gruppspelets höjdare. Kan mycket bra gå hela vägen, särskilt då de övriga lagen i gruppen inte är vana vid att delta i junior-VM.
VENEZUELA: Var nog den största skrällen i det sydamerikanska kvalet så ingen hoppas så mycket på detta laget. Matchen mot Spanien blir nog den roligaste, särskilt för Pablo Camacho som får möta klubbkompisen Didac (båda spelar i Espanyol).
TAHITI: I varje junior-VM är det nåt eller några landslag man inte förknippar fotboll med som deltar, den här gången är säkert Tahiti det mest "konstiga" landet fotbollsälskarna som följer mästerskapet får bekanta sig med. Ironiskt att Tahiti, som hör till Frankrike, är med i turneringen då inte Frankrike är med, men så är det då bara 6 europeiska lag får delta.....Hur som helst ska det bli intressant att följa dem men det är en jätteskräll om de ens klarar av gruppen.....
1. Spanien 2. Nigeria 3. Venezuela 4. Tahiti

C= den tuffaste gruppen

TYSKLAND: Vann U19-EM 2008, U21-EM 2009, U17-EM 2009, brons i U17-VM 2007.....ja, den tyska juniorsframgångslistan kunde göras hur lång som helst. Och om den kan göras hur lång som helst är det verkligen inte konstigt att man är den största favoriten efter Brasilien och lär klara av gruppen som en dans fast det är den klart svåraste.
USA: I USA är fotboll inte en viktig idrott, men eftersom USA är ett så stort land så är det inte så otroligt att man antagligen hör till världens 20 bästa landslag. Det är nog så också på juniornivå. Men det blir nog svårt att klara av den här gruppen.
KAMERUN: Också Kamerun lär hungra efter framgångar. I och med att man lottades i en svår grupp så blev förhoppningarna något mindre. Frågan är bara om samspelet funkar? Spelarna lirar i 9 olika ligor......
SYDKOREA: Vilken svår grupp, koreanerna hör också till dem som kan kräva att omlotta grupperna.....Nu får man slå ganska så mycket ur underläge.....Visar ännu en gång att asiatisk fotboll verkligen är på efterkälken.
1. Tyskland 2. USA 3. Kamerun 4. Sydkorea

D
ENGLAND: England hör till de största juniorfotbollsmakterna i Europa men också deras grupp är rätt så svår. Hur som helst får man nog agera favorit men det är inte en hur stor flopp som helst om man inte lyckas vinna gruppen.
URUGUAY: Det var länge sedan Uruguay lyckades i seniorsammanhang men på juniorsidan har allt gått väl. Mycket talar för en fortsättning den här gången också.
GHANA: Ghana kom fyra i U17-VM för två år sedan och jagar definitivt stora framgångar den här gången också. Skulle ge enormt med självförtroende till landet om det skulle bli guld. Att vinna en grupp ger ju alltid ett betydligt enklare slutspelsprogram....
UZBEKISTAN: Uzbekistan förväntar sig ingen något av. Deras främsta uppgift blir nog att försöka hålla siffrorna nere och antagligen satsa på kontringar och sånt. Frågan är bara om motståndet är alldeles för tufft.

1. England 2. Ghana 3. Uruguay 4. Uzbekistan

E
BRASILIEN: Brasilien gick bara till åttondelsfinal både i U17 och U20-VM för två år sedan. Antagligen var detta bara tjänstefel för nu är man definitivt den här turneringens största favorit. Laget är i en klass för sig i den här gruppen så visst går det bättre än för två år sedan. Men helt klart är guld det enda som räknas för dem.
TJECKIEN: Tjeckien blev tvåa i U20-VM för 2 år sedan men det är inte så många spelare därifrån som är med här. Ger nog Brasilien riktigt hett om öronen och klarar garanterat av gruppspelet. Tjeckien är ju faktiskt ett av de mest nordligaste lagen som är med, kanske man borde heja på dem då.....
COSTA RICA: Förväntar sig inget något av även om mindre framgångar nog kan vara ett helt realistiskt mål. Om de har en bra dag kan de nog slå Tjeckien. Men det mesta talar för att det blir en kamp mot....
...AUSTRALIEN. Som inte heller så många förväntar något av. Där är det knappast så många som ens följer U20-VM för fotboll är inte heller en överdrivet populär sport i Australien.
1. Brasilien 2. Tjeckien 3. Australien 4. Costa Rica
F

UNGERN: Våra avlägsna släktingar deltar som det mest exotiska europeiska laget tack vare semifinalplatsen i U19-EM ifjol. Och mera tur med lottningen kunde laget knappast få!!!!! Normalt sett skulle det kanske krävas åttondelsfinalplats- så är det ungerska fotbollsåret räddat (seniorlaget lär inte kvalificera sig till VM den här gången heller) men nu när gruppen är så lätt så är det inte så märkvärdigt att de når dit. Nu kanske målet är kvartsfinal.
FÖRENADE ARABMIRATEN: Får ett riktigt roligt juniorår då de deltar i både U20 och U17-VM, i båda får de dock rejält slå ur underläge. Hela laget är nog såna hieroglyfer för mig och höjdpunkten under resan för spelarna i det här laget borde nog vara att få se pyramider och hieroglyfer och inte att ställa upp orealistiska mål. Ska vara nöjda om de ens klarar av den här jättelätta gruppen.
SYDAFRIKA: Nu gäller det för de unga sydafrikanska förmågorna att visa vad de går för mer än nånsin tidigare- blir det framgång här får säkert många spelare visa upp sig för hemmapubliken i "vanliga" VM 2010. Inte nån omöjlighet att det här laget når långt.
HONDURAS: Honduras kan bra nå fotbolls-VM de också så visst kämpar de också för att nå framgångar. Och jag tror nog att Honduras är på gång för de har annars också varit bra i juniorfotboll- b.la. deltog man i OS ifjol. Nu kan man göra det som OS-spelarna inte klarade av, dvs nå playoffset.
1. Ungern 2. Sydafrika 3. Honduras 4. Förenade Arabmiraten

Mitt tips för slutspelet (säkert är allt fel):

Egypten-USA. Egypten skräller och går vidare.
England-Australien. England vinner.
Spanien-Kamerun. Spanien vinner.
Ungern-Tjeckien. Tjeckien vinner.
Brasilien-Ghana. Brasilien vinner.
Tyskland-Venezuela. Tyskland vinner.
Nigeria-Sydafrika. Nigeria vinner.
Italien-Uruguay. Italien vinner.

Egypten-England. England vinner.
Spanien-Tjeckien. Spanien vinner.
Brasilien-Tyskland. Tyskland vinner
Nigeria-Italien. Nigeria vinner.

England-Spanien. Spanien vinner
Tyskland-Nigeria. Tyskland vinner.

Bronsmatch. Nigeria vinner.
Final. Tyskland vinner.
Så mitt tips är: Tyskland guld, Spanien silver, Nigeria brons.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar