torsdag 19 november 2009

1. Brasilien. Trots att Ronaldinho och Ronaldos dagar är förbi finns det mycket gott i det brasilianska lägret. Man säkrade VM-platsen i god tid. Allt talar för ett roligt VM för Brasilien-ur neutral synvinkel. Brassarna själva förväntar sig bara guld.
2. Spanien. Men Brasilien får ingen lätt uppgift. EM-mästarna från Spanien har fler stjärnor än Brasilien. Det som talar emot dem är att de sällan lyckas i större sammanhang. De har inga VM-medaljer på sitt konto.
3. Argentina. Trots ett dåligt kval så kan nog Argentina ha alla chanser till ett lyckat slutspel. Guld är faktiskt ingen utopi. Ganska lätt att vara argentinare just nu fast det var hårt för bara en månad sen.
4. England. Spelade ett extremt bra kval- enda förlusten kom mot Ukraina borta i en betydelselös match-här i VM har man också alla chanser. Men knappast blir det ändå guld.
5. Tyskland
6. Italien. Allt stämmer inte hos världsmästarna. Men visst kan det bli ett roligt VM ändå men man måste höja sig från Confederations Cup.
7. Holland
8. Frankrike
9. Portugal
10. Elfenbenskusten. Ivorianerna har alla chanser att föra den första VM-bucklan till Afrika. Jag tror att de nog är Afrikas bästa lag. Åtminstone har de bäst chanser här.
11. Ghana. Men Ghana vill inte vara sämre. Kan bra förbättra sitt förra VM- då blev det åttondelsfinal.
12. Chile
13. Serbien
14. Paraguay
15. USA
16. Mexico
17. Danmark. Nordens representant får ett tufft slutspel. Man har bevisat att man är bäst i Norden- antagligen också norra Europa- det borde väl motsvara åttondelsfinal?
18. Australien
19. Kamerun
20. Nigeria
21. Sydafrika. Värdlandet har en del chanser men det är sällan som vi har ett så dåligt värdland. Anhängarna får tänka positivt om det ens blir åttondelsfinal. Men det är inte omöjligt när man sannolikt får den lättaste gruppen.
22. Uruguay
23. Schweiz
24. Grekland
25. Japan. De asiatiska lagen lär inte ha bra chanser men ska ett lag skrälla så är det i första hand Japan vi sätter pressen på.
26. Sydkorea. Eller Sydkorea.
27. Skrällde i kvalet, här går man inte långt.
28. Slovenien. Vann Ryssland i playoffkvalet- men är man moget för större sammanhang?
29. Honduras
30. Algeriet. Vi får ett skrällag från Afrika med. Få hade väl trott att de skulle klara av Egypten?
31. Nordkorea
32. Nya Zeeland är nog turneringens sämsta lag. Överlägset. En skam att FIFA ger dem chansen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar