måndag 5 oktober 2009

Slutspelsdags i U20VM

Idag
Spanien-Italien. Är nog det överlägset tuffaste matchparet. Spanien har imponerat mera än Italien i turneringen hittills och ska ha favoritpressen, men med ett fotbollsland som Italien vet man aldrig. Båda lagen hör till absoluta världseliten både på senior och juniornivå. Jag hoppas och tror på Spanien.
Paraguay-Sydkorea. Paraguay och Sydkorea ligger så långt ifrån varandra som två länder bara kan ligga, vilket betyder att deras spelstil säkert är mycket olika och att lagen knappast vet så mycket om varandra. Och då är det ju svårare att tippa också men jag tror på Paraguay.
Imorgon
Ghana-Sydafrika. Juniorvärldsmästerskap är något afrikanska länder brukar vara bra på och nu vet vi redan att åtminstone ett afrikanskt lag får spela kvartsfinal. Vilket det blir är svårare att säga men Ghana får anses som knappa favoriter, de slog ju England med ofattbara 4-0 i gruppspelet.
Egypten-Costa Rica. Värdlandet Egypten är ett helt bra fotbollslandslag som slog Italien i gruppspelet. I åttondelsfinalen blir det mycket gånger lättare motstånd men knappast blir det här en dans på rosor. Men visst tycker säkert egyptierna själva att turneringen är en storflopp om detta förloras. Med all rätt. Egypten ska bara vinna det här.
Ungern-Tjeckien. Vi vet också att vi får se åtminstone ett europeiskt lag i semifinal eftersom vinnarna här ställs mot Spanien/Italien i kvartsfinal. Och även om Ungern och Tjeckiens A-landslag är mycket sämre än Spaniens och Italiens så kommer det här säkert att bli en nästan lika intressant batalj som deras match. Tjeckien blev faktiskt 2:a i U20-VM för två år sedan och nån spelare därifrån är väl med också nu, vilket gör Tjeckien till favoriter.
I övermorgon:
Brasilien-Uruguay: Brasilien är turneringens största favorit men redan i åttondelen finns det vissa risker till att de roliga tar slut. Uruguay har sett ytterst pigga ut i gruppspelet och lär inte ge sig ens mot Brasilien. Men nog ska väl brassarna ta det här.
Venezuela-Förenade Arabmiraten: Om vi får se en jätteskräll i detta mästerskap så kommer den skrällen antagligen härifrån. Jag kan ingen fotbollsspelare från Venezuela och Förenade Arabmiraten. Både ländernas realistiska mål var säkert före turneringen att visa vad man går för, vilket säkert betydde åttondelsfinal eller så, nu har säkert båda lagen höjt förväntningarna eftersom denna åttondel garanterat är det svagaste matchparet. Venezuela vinner.
Tyskland-Nigeria. Det här är också ett väldigt tufft matchpar och det är omöjligt att tippa utgången. Tyskland har vunnit U19EM 2008, U21EM 2009, U17EM 2009 medan Nigeria vann U17VM 2007. Hjälp, vad ska jag säga?......Tyskland.

Paraguay/Sydkorea mot Ghana/Sydafrika
Spanien/Italien mot Ungern/Tjeckien
Brasilien/Uruguay mot Tyskland/Nigeria
Venezuela/Förenade Arabmiraten mot Egypten/Costa Rica

Bästa möjliga lottning för värdlandet Egypten måste sägas. Visst fanns det lättare motstånd än Costa Rica men om de vinner dem får de ett minst lika lätt motstånd i kvarten. Vad sägs om Venezuela eller Förenade Arabmiraten?
Brasilien, Uruguay, Tyskland och Nigeria hörde till de sex största förhandsfavoriterna men nu får bara ett av dessa lag spela semifinal.
Vilket betyder att vi antagligen får se endast ett europeiskt lag i semifinal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar