lördag 22 augusti 2009

Dam-EM i fotboll

Jag går kort igenom alla grupper och kort igenom mitt tips
A: Finland, Danmark, Ukraina, Holland
Man kan säga att Finland hade allt annat än otur med lottningen. Ukraina och Holland är länder som aldrig förr deltagit i EM och lär höra till de största blåbären, om det finns några.
Premiären mot Danmark blir hur spännande som helst från början till slut. Om vi lyckas slå Danmark (eller får ens oavgjort) blir det antagligen ett roligt VM men inget ska tas på förhand fast Ukrainas och Hollands laguppställning ser anonyma ut.
Tips: 1. Danmark 2. Finland 3. Ukraina 4. Holland
B: Tyskland, Norge, Frankrike, Island.
Är definitivt den tuffaste gruppen. Måste bara sägas att det är jätteroligt att ha Island med i en så stor turnering som här, men man lär dock inte ha mycket att hämta eftersom Tyskland och Norge spelade i förra EM-finalen och hör till de absolut största favoriterna. Fransyskorna ska man inte heller räkna bort, även om de inte haft några större framgångar ännu. Island skulle kunna klara sig i Finlands grupp men här har man inte mycket att hämta. Tyskland får spela alla matcher i Tammerfors vilket gör att deras favoritpress blir ännu större. För nog är det ju alltid lättare att inte behöva flytta sig.
1. Tyskland 2. Norge 3. Frankrike 4. Island
C: Sverige, England, Italien, Ryssland
Sverige får spela alla gruppmatcher i Åbo vilket gör att de får stort publikstöd. Englands U19-lag har dock vunnit junior-EM och nån av stjärnorna därifrån är kanske med också här. Det kan vara ett enormt stöd eftersom England är lite efter på seniornivå fortfarande. Italien vann U19-EM ifjol vilket kan vara ännu bättre. De mötte också Sverige i kvalet till EM och föll med siffrorna 0-2 och 0-1, dessa siffror kan vara realistiska nu också. Ryskorna förväntar sig dock ingen så mycket av. De ska vara glada för att de är med. Förut tyckte man säkert att de ryska kvinnorna var för snygga för att spela fotboll men nu är de på gång. Kan kanske bli ett riktigt topplag om 10-20 år. Men om detta EM:s tips är sanna vet vi om en vecka och inte om 10-20 år.
1. Sverige 2. England 3. Italien 4. Ryssland
Vad väntar vi på nu? Tills imorgon för då smäller det!!!!! Finland får äntligen ordna ett EM i fotboll!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar