söndag 2 augusti 2009

FOKUS PÅ........U20 och U17-VM!!!!!!

U20 och U17 VM i fotboll är turneringar som spelar varannat år. Detta år får de afrikanska lagen verkligen visa vad de går för: U20VM spelas i Egypten och U17 i Nigeria, som dessutom är regerande U17-mästare.
Dessa lag deltar både i U20 och U17VM: Förenade Arabmiraten, Sydkorea, Nigeria, Spanien, Tyskland, Italien, Costa Rica, Honduras, USA, Brasilien, Uruguay. Endast 11.
U20VM
Tuffa grupper: Jag är inte världsbäst på att tippa juniorfotboll med jag tror så här:
B: Spanien, Nigeria, Venezuela, Tahiti
C: Tuffast. USA, Kamerun, Tyskland, Sydkorea
E: Brasilien, Costa Rica, Tjeckien, Australien
Svaga grupper
A: Egypten, Italien, Paraguay, Trinidad och Tobago
D: Ghana, Uruguay, England, Uzbekistan
F: Överlägset svagast. Ungern, Sydafrika, Förenade Arabmiraten, Honduras.
Favoriter: Spanien och Nigeria spelade finalen i U17VM för 2 år sedan så de är definitivt de största favoriterna. Brasilien är alltid farliga, Tyskland och Italien spelade final i U19-EM ifjol, Ghana och England ser också rätt starka ut, Ungern kan nog skrälla när de fick en så lätt grupp medan de övriga sydamerikanska lagen Uruguay, Paraguay och Venezuela också kan få lite favoritpress i och med att de småskrällde i kvalet och slog ut Argentina-som vunnit två raka guld i det här sammanhangen.
Mindre länder som blir intressanta att kolla in även om de ser ut som blåbär: Trinidad och Tobago, Uzbekistan, Förenade Arabmiraten, Ungern (hade knappast haft mycket att hämta i en annan grupp, men nu har de, heja Ungern!) men sist och inte minst Tahiti. De skrällde nog i det oceaniska kvalet och nu får de verkligen visa upp sig, de spelar i samma grupp som Spanien och Nigeria, två stormakter i dessa sammanhang.
Just nu är det omöjligt att tippa detta mästerskap men jag tror nog att egyptierna kommer att härska som faraoner i gruppspelet i alla matcher förutom då de möter Italien. Men jag tror nog på att värdlandet tar sig till kvartsfinal.
Nå, mästerskapet börjar först 24 september så........man har ännu tid på att fundera på sitt tips.
U17 VM
Nigeria, Argentina, Brasilien, Colombia, Uruguay, Nya Zeeland, Costa Rica, Honduras, Mexico, USA, Tyskland, Holland, Schweiz, Italien, Spanien, Turkiet, Algeriet, Burkina Faso, Malawi, Gambia, Iran, Japan, Sydkorea, Förenade Arabmiraten. Grupperna ej lottade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar