måndag 22 juni 2009

CONFEDERATIONS CUP

1. Spanien. Har inte släppt in något mål i turneringen hittills. Riktigt sant också!!!!! Inget talar för att Casillas börjar läcka i slutspelet och visst är åtminstone USA:s försvar superlätt för lirare för Villa, Torres och gänget. Har spelat som väntat hittills, om de spelar som de gjort hittills blir det nog seger även här.
2. Brasilien. Ska nog vara en lika stor mästarkandidat som Spanien, om inte större. Jag tror inte att Spanien skulle leka med italienarna på samma sätt som brassarna gjorde. Man kan säga att brassarna inledde darrigt men sedan blivit en enda gulgrön maskin. Det laget som är hetare mot slutet av turneringar brukar ju vinna.
3. USA. Det var väl ingen som trodde att USA skulle ha nån chans efter plumpen mot Brasilien. Men då visade amerikanerna att inget avgörs i media. Mot alla odds klädde man av egyptierna med 3-0 vilket räckte till semifinal med lite brasiliansk hjälp på traven.
4. Sydafrika. Nådde sluspel vilket är en framgång i sig. Problemet är bara att det aldrig i VM-historien funnits så dåliga grupper som den Sydafrika hade nu men visst kan det bra bli åttondelsfinal i VM. En av de största höjdpunkterna för alla landslag är att nån dag få möta Brasilien. Nu får de- dessutom i en match som betyder lite.
5. Italien. Är absolut den här turneringens största flopp, utan tvekan. Hur en regerande världsmästare kan vara så chanslöst mot de hårt kritiserade brassarna övergår mitt förstånd. Och dessutom förlora mot ett Egypten som var chanslöst mot USA. Det finns knappast nån förutom italienarna själva som tror på att italienarna försvarar guldet nästa sommar. Dalar ner till 5-8:e plats på världsrankingen.
6. Irak. Man förstår att detta lag endast var med här för en turneringsvinst för två år sedan. Nu finns det inte mycket gott att säga om deras spel. Visserligen har de endast släppt in ett mål, men inga mål framåt är nog otroligt svagt.
7. Egypten. Vann visserligen Italien men deras spel i denna match var ändå inte superbra. Och att falla ihop på det sättet de gjorde i USA-matchen som avgjorde allt ska man absolut inte göra. Trots två raka titlar i Afrika är det inte alls sagt att det blir VM nu heller. Kvalet har inte inletts så muntert. Och afrikanska lag kan nog nästan bjuda på motstånd av USA:s klass.
8. Nya Zeeland. Blev den slagpåse alla förväntade sig. Sju mål i baken kunde ha varit betydligt fler. Men Irakmatchen var ändå hyfsad, den visade att Nya Zeeland trots allt ändå kan ha lite i ett eventuellt VM att göra. Men verkligen inte mycket.
Veckan avrundas med 90% sannolikhet med Spanien-Brasilien. Kan bra vara VM-finalen om ett år och det kan också vara världens två bästa landslag för tillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar