tisdag 16 juni 2009

POWER RANKING

http://www.iihf.com/en/channels/iihf-world-championship-oc09/home/power-ranking.html hade de gjort såna i förra VM i ishockey. Ganska skojiga, funderade länge på att göra såna på min blogg också så att den blir ännu mer populär. Till skillnad från min personliga blogg (som är mycket hemlig) så vill jag att den här ska läsas.
1. SPANIEN Fortsatt i samma stil sen EM, om inte bättre, har inte förlorat en enda tävlingsmatch sedan Sverige 7.10.2006. Med den här farten blir också den här turneringen en barnlek. Vann med 5-0- mot Nya Zeeland, men ändå.
2. BRASILIEN Inte ska man nu släppa in tre mål mot ett anonymt Egypten, men fyra mål framåt visar att brassarna fortfarande tillhör absoluta världseliten. Och de absoluta förhandsfavoriterna här.
3. ITALIEN Spelet såg mycket hopplöst ut mot USA men tre mål på andra halvleken är inte vardagsmat för Italien som ju brukar vara mycket defensivt då.
4. EGYPTEN Spelade sagolikt mot Brasilien, att falla på en straffspark i slutet hade knappast egyptierna själva räknat med. Grupp B är verkligen dödens grupp då bara två av de tre senast nämnda lagen överlever.
5. SYDAFRIKA Visst man borde ha fått mer än 0-0 i premiären mot Irak, de spelade en helt bra match- men skapar man så många målchanser som sydafrikanerna så borde nog många ha utnyttjats också.
6. USA Trots förlusten mot Italien kan USA nog gå vidare ännu, men på det sättet som de spelade mot Italien- läckte totalt i slutperioden genom att släppa in tre mål- måste nog flera under ske för att det ska bli slutspel för amerikanerna.
7. IRAK Man vann asiatiska mästerskapet för två år sen, men två år sen är ganska länge sen i fotboll. Man förstår att laget är utslaget ur asiatiska kvalet för länge sen, man måste nog få mer än två skott mot Sydafrika om man ska ha i en sån här turnering att göra.
8. NYA ZEELAND Nya Zeeland är med i turneringen endast för att man inte får något som helst motstånd hemma i Oceanien. Det märker man. Efter 16 minuter har Torres redan hunnit skjuta hattrick och det står 0-5 efter 48 minuter. Det ska inte bli 0-5, inte ens mot världsettorna.
Gör säkert en likadan sak för U21-EM senare ikväll också men nu borde jag fara ut i det fina sommarvädret. Men alltid är det ju lika svårt att lämna datorn.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar