fredag 24 juli 2009

Serbien-Spanien 2-1. 8-18. Serbien svarade för den största skrällen hittills- besegrade det så framgångsrika Spanien. Serbien hör nog verkligen till världstoppen i juniorfotboll i detta nu. Särskilt om man tänker på försvarsspelet. Men serberna är ju också kända för att vara bråkiga då det gäller som mest. Men det slipper de ju tänka på nu. Och jag tror nog att serbisk fotboll är på väg uppåt. Milan Milanovic gjorde två mål och på nåt sätt börjar man tänka på en stor fotbollsstjärna när man hör hans namn.
Frankrike-Turkiet. 1-1. 13-4. Fransmännen har allt annat än imponerat i turneringen hittills. Man har dock vunnit skotten överlägset men det har ju aldrig varit antalet skott som räknas. Men på ett sätt är det ju också bra att det kommit många skott, visar ju att laget verkligen vill vinna. Inte alls som A-landslaget!!!!!
Ukraina-England. 2-2. 15-10. Vilken drömstart på den andra matchen för värdlandet Ukraina!!! Petrov målskytt efter endast två minuter!!!!! Mot England, en av de mest framgångsrika nationerna på juniornivå. Men engelsmännen kvitterade på straff och gick upp i ledning i början på andra. England var klart bättre i början på andra, men det blev ännu 2-2. Petrov målskytt igen. Efter det handlade det bara om Ukraina. Men Ukraina är ju ingen ledande nation inom juniorfotboll och antagligen var det rutinbrist som var orsaken när alla farligheter i slutet missades. I dessa lägen hade nog de flesta andra av turneringens lag satt in den. Det skulle nog vara ett viktigt mål, det skulle innebära att Ukraina går till semifinal- men chanserna är ännu kvar trots att man tappade två pinnar. Om man slår Schweiz grejar man det definitivt. Men det blir definitivt ingen lätt match.
Slovenien-Schweiz. 1-2. 15-14. Slovenien, det kanske mest exotiska laget i turneringen, spelade superbra ända tills 10 minuter efter att de gjorde 1-0. Då fick de utvisning precis som i Ukrainamatchen. Efter det skapade Schweiz skott och man kan nog inte säga att schweizarnas seger var speciellt orättvis, även om oavgjort säkert var det mest rättvisa resultatet.
I grupp A ser det bäst ut för Schweiz. Inget snack om saken. Slovenerna överraskade mig på många sätt men utvisningar står sig nog dyrt i dessa sammanhang men England är ingalunda omöjliga. Hur som helst är nog England favorit i det mötet. Värdlandet Ukraina har också en god chans att gå vidare men de måste vinna över Schweiz. Och som Schweiz spelat hittills blir det allt annat än lätt. Schweiz 70% England 60% Ukraina 60% Slovenien 10%
I grupp B ser det ännu ganska bra ut för Spanien trots att det blev förlust mot Serbien. Oavgjort mot Frankrike lär troligen räcka, men seger är det enda som gör dem helt säkra. Turkarna är nog snudd på utslagna, det måste då bli seger mot Serbien. Fransmännen måste göra samma sak mot Spanien.
Serbien 80% Spanien 70% Frankrike 30% Turkiet 20%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar