tisdag 21 juli 2009

U19-EM i fotboll

Inleddes idag i Ukraina. Det finns också U19-EM i fotboll för damer, det spelas i Vitryssland......Vem bryr sig?
Men nån bryr sig säkert om herr-U19EM.
Matcher
Grupp A
England-Schweiz, öppningsmatchen, 1-1. Skott: 2-8. England, en av de få "kändare" lagen i turneringen, gjorde nog ingen bra match och får nog se upp till mötena med Ukraina och Slovenien. Med tanke på hur Schweiz spel såg ut kan det här nog bli ett riktigt lyckat EM för dem. Det skojiga med junior-EM är att det alltid är några okända lag med i varje turnering som når mindre framgångar, att nå framgångar är ganska lätt i ett junior-EM också när det bara är 8 lag.
Ukraina-Slovenien 0-0. Skott: 9-3. Värden Ukraina förväntade sig säkert en muntrare start på turneringen än 0-0 mot Slovenien som nog har det sämsta A-landslaget av turneringens deltagande länder, Men det betyder ingalunda att deras 19-åringar är dåliga och deras grupp ser ju ganska enkel ut. Jag älskar ju skrällar och jag önskar verkligen dessa lag lycka till. Även om några platser i den här turneringen inte delas ut till U20-VM, tyvärr.
Grupp B
Frankrike-Serbien 1-1. Skott: 16-4. Huh! Man märker att grupp B ser ut att vara mycket tuffare än A, särskilt som Frankrike trummade på matchen igenom. Men serberna lyckades skrapa ihop en stridspoäng trots allt som säkert gav dem självförtroende efter en sån här match. Turkiet-Spanien 1-2. Skott: 9-16 Spanien i juniorfotbolls-EM motsvarar Kärpät i FM-ligan. Laget vann 2006 och 2007 och floppade något förra året men blir definitivt att räkna med i U20-VM i Egypten i höst. Är säkert det lag som har spelat bäst under öppningsdagen, är det enda laget som lyckats vinna sin match. Jag kände inte till en enda spelare som spelar i denna turnering före turneringen startade men nu kommer nog Jordi, Falque och San Martin att knackas in i mitt minne. Om de gör bra ifrån sig i den här turneringen och i U20-VM kan de nog bli nästa spanska storstjärnor. Turkiet spelade också mycket bra trots att de inte vann och jag tror nog också att turkarna har en fin fotbollsframtid att se fram emot. Vilket jag nog tror att alla lag som deltar här har, eftersom det trots allt bara är 8 lag med i ett U19-EM och det är dubbelt svårare att kvala in hit än till ett vanligt EM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar