onsdag 13 oktober 2010

EM-kvalet

Jag presenterar alla länder och ger dem ett vitsord för sitt kval.

GRUPP A

TYSKLAND 8.4 Okej, man är världstrea enligt FIFA men att de skulle vara så här överlägsna trodde jag inte. Men nog nästan. Någon 9:a eller 10:a kan de nog inte få. De blev lite pressade av lilla Belgien och hade bara 0-0 i paus borta mot Kazakstan i paus- men 12 poäng av 12 möjliga har de- bättre kan det ju inte gå poängmässigt- men spelet kan ju alltid förbättras.
ÖSTERRIKE 8.6 Tre matcher, sju poäng. Det är fint, men man har mött Kazakstan, Österrike och Belgien. Belgien-Österrike måste ha varit en av kvalets höjdare- den slutade 4-4!!!
TURKIET 6.0 Turkarna är i fällan. De har inte gått att känna igen. Omöjligt att tro att detta lag nådde EM-semifinal 2008! De har varit så bleka hittills! Vad sägs om 0-3 mot Tyskland och framför allt en bortaförlust mot Azerbajdzjan!!!
BELGIEN 7.2 Belgien har bara 4 poäng av 12 möjliga men kan ändå få ett helt neutralt vitsord. De har ju mött bl.a. Tyskland och Turkiet . Inga fotbollslandslag som är att leka med precis.
AZERBAJDZJAN 8.0 3 poäng av 9 möjliga. 1-6 mot Tyskland och 0-3 mot Österrike. Men kval handlar om att vinna rätt matcher. Att vinna stora, starka Turkiet- i ett hatmöte- Turkiet och Azerbajdzjan är ju ganska nära varann- är verkligen inte sånt azererna är vana med. Därför kan de trots allt få ett bra vitsord. De kan vara nöjda.
KAZAKSTAN 6.5 Står hopplöst på noll poäng efter fyra omgångar men kan bli godkända med klar marginal- vem hade på allvar förväntat sig något av dem? De hade ju 0-0 i 90 minuter borta mot Österrike och 0-0 i halvtid hemma mot Tyskland. Sånt klarar inte de sämsta fotbollsnationerna normalt.
Allt talar för Tyskland just nu, Turkiet, Belgien och Österrike går en hård kamp till mötes. Tror dock på turkarnas rutin.
GRUPP B
RYSSLAND 7.1 Den försmädliga hemmaförlusten mot Slovakien var en skam för den ryska sportstjälen. Och nog ska man vinna med mer än 2-0 borta mot svaga, svaga Andorra. Men de har trots allt återställt ordningen. De har slagit Irland på bortaplan och också Makedonien. Före kvalet tippade jag att de skulle slå Slovakien och förlora mot Irland. Så de har spelat i stort sett som väntat och är ännu favorit till att ta hem den relativt lätta gruppen. Näst väntar ett dubbelmöte mot Armenien- det kan bli obehagligt. Det kan ni läsa om i Armenienavsnittet.
IRLAND 6.7 7 poäng står de på. Vinst mot Armenien och Andorra. Oavgjort borta mot Slovakien. Nära att hämta upp 0-3 till 3-3 mot Ryssland. Bättre kan de, men det kunde ha gått mycket, mycket sämre. De behöver inte på något sätt skämmas men visst blir fortsättningen tuff.
SLOVAKIEN 7.4 Efter Rysslandsvinsten kändes allt frid och fröjd men nu känns allt det goda som förgjort- de hade knappast räknat med att förlora borta mot Armenien. Sedan fick man med sig en pinne mot Irland. En jämn fortsättning är att vänta.
MAKEDONIEN 6.4 Har inte rosat marknaden i det här kvalet. Undrar om man ens klarar av Armenien? Men, ja, värre floppar finns. Kan man ens kalla det här en flopp överhuvudtaget?
ARMENIEN 9.1 En av kvalets ABSOLUTA toppar. Vinner Slovakien. Kryssar mot Armenien. Utklassar Andorra. Jag menar, Armenien kan kanske till och med utmana de allra, allra största! Men orutinen talar sitt tydliga språk. Men allt kan hända i sport!
ANDORRA 6.6 Fyra matcher, fyra förluster. Allt är sig likt i Andorra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar