fredag 8 oktober 2010

U21-kvalet

SCHWEIZ-SVERIGE
ISLAND-SKOTTLAND
TJECKIEN-GREKLAND
ITALIEN-VITRYSSLAND
ENGLAND-RUMÄNIEN
SPANIEN-KROATIEN
HOLLAND-UKRAINA

Vartannat U21-slutspel är samtidigt ett OS-kval. Så är det nästa år i Danmark. Jag och OS-fotbollen går inte alls ihop. Först och främst: Det är en U23-turnering. Jag tycker nog att stora, stora OS skulle borda spelas med de bästa spelarna. Inte juniorer. Annars är det ingen OS-turnering. Vad jag tycker. Dessutom tycker jag att U21-EM borde heta U-23EM av den enkla orsaken att man får vara med som 23-åring ännu. Bara för att kvalet börjar när spelarnas maximiålder är 21 heter det så...Nå, vem bryr sig egentligen...
Men det här är galet: MYCKET galet. Bara 4 av OS 16 lag är europeiska! Herregud, ett stort slag i huvet ska den olympiska kommiten ha! 6-7 lag ska i alla fall vara europeiska. Europa är den i särklass största fotbollskontinenten! Endast tre lag kommer kvalificera sig från U-21-EM!!!
Men en sak ska bli mycket intressant att se i OS: Storbritanniens fotbollslandslag! England, Skottland, Wales och Nordirland kommer nämligen att tävla tillsammans! Som Storbritannien! Undrar vad folket tycker. Englands största rivaler är ju Skottland och delvis Wales och Nordirland! Men intressant ska det bli...Hoppas det blir positiv feedback till sist.
Som ni alla vet deltog Finland i U21-EM förra gången, det blev tre förluster. Men det är acceptabelt, de kom ju mot elitlagen England, Tyskland och Spanien. Förra kvalet gick helt okej, vi hamnade ju med Spanien och Holland. Jag undrar riktigt hur U21-grupperna lottas för de var VÄLDIGT ojämna! Sverige hamnade exempelvis med Israel, Bulgarien, Montenegro och Kazakstan! Inte konstigt att de når playoffs.

Nå, där uppe är matchparen.
Schweiz-Sverige är redan halvvägs. Schweiz vann med 4-1 på hemmaplan. Schweiz juniorer är mycket bättre än vi tror. De är med i nästan alla junior-EM och vann t.o.m. U17-VM 2009. Många spelare därifrån lär vara med i OS om Schweiz når dit. Det är inte alls omöjligt!
Det är sjukt om Sverige lyckas vända det här. Nog tar Schweiz det här!!!
Island-Skottland. WOW! När spelade Skottland ett mästerskap senast? SVAR: 1998. Island har aldrig spelat EM/VM någonsin. TÄNK om det sku bli U21-EM nu? Det är otroligt att tänka att endera Island/Skottland får göra det! Men jag hejar som vanligt på Norden. Skottland får ju ändå delta i OS hur det än går i kvalet. Oj vad roligt det skulle vara med Island i OS!!! Skulle säga att det faktiskt är knapp fördel Island, de vann hemmamatchen med 2-1.
Tjeckien-Grekland. Det ser ut att bli tjeckiskt i EM. Det blev 3-0 i match 1. Det lär inte Grekland ta in ens på hemmaplan. Tjeckiens A-landslag går MYCKET trögt för tillfället, men juniorerna imponerar- det är en tröst! Som kanske inte ens är så klen heller om de t.o.m. tar sig till OS, något som VERKLIGEN inte är omöjligt.
ITALIEN-VITRYSSLAND: Del 1 spelas i Italien, det står 0-0 efter en halv timme men jag låter det inte påverka. Italien är storfavorit fortfarande och ska utan större press klara av detta. Men hjärtat säger nog Vitryssland. Vilken fotbollsboom skulle inte det ge landet? Vitryssland deltog faktiskt i förra U21-EM också!!!
ENGLAND-RUMÄNIEN: England ska klara av Rumänien, som dock är bra. Jag säger England för att Englands A-landslag är så mycket bättre, någon större koll på uppställningarna har jag inte.
HOLLAND-UKRAINA: Holland är en riktig maktfaktor också på juniornivå. Det borde bli holländskt i EM. Men det är Ukraina också! I alla fall lite! Man VANN U19-EM ifjol! Visserligen som hemmanation- men ändå, alltid starkt att vinna EM! Nå, säger Holland.
SPANIEN-KROATIEN: Spanjorerna fick en tuff lottning, men visst ska detta fixas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar