tisdag 12 oktober 2010

U21-kvalet

U21-EM avgörs i Danmark 2011.
SCHWEIZ-SVERIGE: Jovisst, Schweiz var knapp favorit på papperet och deltar i så gott som alla junior-EM och vann t.o.m. U17-EM förra året medan de svenska juniorerna inte alls är speciellt bra, men att de skulle vinna med hela 4-1 hemma och spela 1-1 borta trodde kanske inte de flesta. 5-2 totalt, så schweizarna förtjänar verkligen sin EM-plats. Med den här farten kan Schweiz t.o.m. bli en stornation i framtiden.
ISLAND-SKOTTLAND 2-1 2-1 4-2 totalt! Ja, ni läste rätt. ISLAND SPELAR U-21-EM. Island med 320 000 invånare spelar U21-EM! Efter ett MYCKET imponerande kval, i kvalet lyckades man få vinst och oavgjort mot Tyskland- och komma långt före tyskarna i gruppspelet. Låt vara att man fick en enkel lottning i playoffset. Skottland hade knappast heller räknat med en EM-plats före kvalet. Men oj vilken seger för Island! U21-EM är verkligen skrällarnas värld där också små nationer har chanser att hävda sig, Finland deltog ju i EM 2009.
ENGLAND-RUMÄNIEN 2-1 0-0 2-1 hemma var verkligen i underkant för engelsmännen men då räcker ju 0-0 i fas två. Det var just så som det gick också. England till EM utan att förta sig. Som vanligt. Rumänerna behöver dock inte skämmas. De slog ju ut Ryssland i sin kvalgrupp.
ITALIEN-VITRYSSLAND 2-0 i fas 1 Italien kopplade greppet på hemmaplan- TRODDE DE! Det står 2-0 till Vitryssland i returen! Allt kan hända just nu! Men ett bortamål underlättar allt för italienarna. Men oj vilka kämpatakter av Vitryssland! Tänk om de skulle nå U21-EM för andra gången i rad?
SPANIEN-KROATIEN 2-1 i fas 1 Knapp fördel Spanien. Det står 0-0 i pausen i match 2. Men ett mål räcker för kroaterna just nu! Så länge spanjorerna inte lyckas spräcka nollan.
TJECKIEN-GREKLAND 3-0 i fas 1. Det blir nog Tjeckien. ALDRIG att grekerna hämtar upp det här.
HOLLAND-UKRAINA 1-3 i fas 1. Ukraina, U19-mästare 2009, kan mycket väl nå OS. Det kan man nästan prata om redan nu för inte kan de ju tappa in tre bollar! Inte ens mot stora, starka Holland.
Danmark, Island, England, Schweiz klara. Sen blir det säkert Tjeckien och Ukraina. Italien och Spanien lär ha knapp fördel- och håller ut. Men vilket skräll-EM! Skulle vanliga EM spelas med 8 lag tror jag inte att så många av dessa lag skulle komma dit! Säkert Italien och Spanien. Och England. Men annars skulle Island, Danmark, Schweiz, Tjeckien och Ukraina ersättas av betydligt bättre lag.
BTW- underbart med två nordiska lag- och inget av dessa är stora, starka Sverige! Eller stora och starka, men stora och starka ur nordiskt perspektiv. Ska man vara ärlig är ju Sverige bäst i Norden sett till historien men i dagsläget är Danmark, Norge och Sverige VÄLDIGT VÄLDIGT jämna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar