fredag 22 oktober 2010

Min världsrankning

1. Spanien. Är helt överlägset världens bästa fotbollslandslag just nu. Det säger rankningen, det säger jag. Både EM och VM-guld säger det. Att man inte imponerar i kvalmatcher påverkar inte på något sätt. Jag som inte är insatt i enskilda spelare kan utan problem räkna upp Spaniens "idealelva".
Jag är ett litet Spanienfan eftersom vi rest dit ganska mycket. Och för att de spelar bra fotboll.
2. Holland. Holland är nästbäst. Med klar marginal. Och i kvalgrupp E är man helt överlägsna. Den största utmanaren Sverige hade ju inget att säga till om i Amsterdam.
3. Brasilien. Är nog bäst utanför Europa trots att både Uruguay och Argentina klarade sig bättre än dem i VM. De var bäst i det sydamerikanska kvalet och blev ju sydamerikanska mästare. Blir de det 2011 (då de sydamerikanska mästerskapen spelas i Argentina) har de lagt ännu mer kraft på sin position. De är världsbäst på fotboll genom tiderna- men inte just nu. Men nog nästan. Ett riktigt elitlag.
4. Tyskland. Har inga som helst problem i grupp A men där stöter man ju inte på Spanien eller Holland heller- de enda europeiska lagen som är- i mitt tycke- bättre. Har en enorm vinnarkultur: efter Brasilien lär de vara världens största fotbollsmakt genom tiderna (eller kanske Italien också kommer före).
5. Argentina. Är ett riktigt bra landslag men kan vara riktigt dåliga ibland. Det kan bli 4-1 mot Spanien men det kan också bli 0-4 mot Tyskland. Nå, hur som helst tror jag nog mera på dem till VM 2014, Maradona var- enligt mitt tycke- VERKLIGEN inte rätt tränare för dem.
6. Uruguay (7) FIFA rankar Uruguay efter England men jag rankar dem före England. De blev ju fyra i VM! Bästa icke-europeiska landslag! Imponerande för ett land som endast har tre miljoner invånare! De bevisade verkligen att också små länder kan etablera sig.
Och de är VM-guldmedaljörer 1930 och 1950- men det kan inte räknas nu mera.
7. England (6) Skämde ut sig i VM. Och till en del också i kvalet. BARA 0-0 hemma mot Montenegro. Annars tre segrar dock. Så visst hör man nästan till eliten.
8. Portugal (8) Föll ut redan i åttondelen i VM...men mot Spanien. Så det är förlåtligt. Men EM-kvalet har verkligen inte inletts bra. Men de har i och för sig aldrig varit bra i kval heller.
9. Kroatien och Ryssland (delar). Bägge missade VM men bägge är verkligen fotbollsnationer!
De har inlett kvalet på ett sånt sätt att de bara måste nå EM!!!
Kroatien har också ungefär lika många invånare som Finland...ännu ett bevis på att vi inte kan skylla på att vi har så lite invånare- men det att våra grannar i öst är så bra är väl kanske inte så konstigt. Eller bra och bra...Men helt ok i alla fall.
Italien och Frankrike är-konstigt nog- endast rankade 16 resp. 18. Jag tycker faktiskt inte att de är så mycket bättre än så nuförtiden. Speciellt inte Frankrike. De var nog så bleka både i EM och VM att nej herregud...
Bäst i Afrika? Egypten och Ghana. De ska ligga nånstans mellan 11-20. Elfenbenskusten ska vara nånstans mellan 20-30. Japan är bäst i Asien- vid cirka plats nummer 30.
Norge är- hör och häpna- rankade som nummer 13. Beror ju mycket på att de den senare tiden varit bra- men ändå!!! De är det enda landslaget i världen som aldrig förlorat mot Brasilien!!! Bara med tanke på det så måste ju de faktiskt vara bra. Både nu och till historien.
Inte alls omöjligt att når sitt första mästerskap sedan 2000 nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar